De Nobelprijs voor belangeloze toewijding

mei 8 ta dia di mama…e muhe mama hopi biaha ta duna hopi di su mes pa su yiunan y su famia… di con nunca un muhe mama a haja un nobelprijs pa dedicacion incondicional… parti di e articulo ‘Vrouw’ di mr. Rene v. Aller

nobel pijs
Mr. Rene v Aller in haar artikel ‘Vrouw’…

Het is hoogst merkwaardig dat vrouwen nog nooit een Nobelprijs hebben gekregen voor het zo voortreffelijk voeren van de huishouding, of dat managers niet gerekruteerd worden onder huisvrouwen, daar zit immers veel verborgen managementtalent. Peggy Römer, merkt in de Ñapa van 28 april 1990 op, dat vrouwen per definitie goede managers zijn. Zij zegt: ‘‘Als een moeder sterk is en assertief, voedt zij haar kinderen met respect op. Een zoon zal later zijn vrouw ook op die manier behandelen, dus volgens het beeld dat die man in zich draagt.’’ Zij bedoelt hier mee, dat mannen die kwaliteiten die vrouwen hebben op management gebied, dan ook kunnen en willen erkennen. Moeders kunnen veel invloed hebben op het toekomstig gedrag van hun zonen ten opzichte van vrouwen.

Als zonen door hun moeder worden voorgetrokken boven dochters, omdat vader op stap is met andere vrouwen, zal de zoon door de afkeurende uitingen van moeder ten opzichte van de by-side of de puta, alle vrouwen verafschuwen, behalve zijn moeder. Dit betekent dat deze zonen niet in staat zijn hun vrouw als een volwaardige ander te zien. Ze zitten muurvast aan moeder. Moeders maken het hun zonen onmogelijk flitsende echtgenoten te zijn, waardoor deze zonen, hun troost ook naast hun echtgenote, bij andere dames zoeken. En zo is de cirkel weer rond. Vrouwen, die jaren hebben besteed aan het opvoeden van hun kinderen en het mogelijk maken van de flitsende carrière van hun echtgenoot, blijken nergens meer voor te deugen als zij vaak noodgedwongen de arbeidsmarkt weer moeten betreden.

De echtgenoot heeft aan zijn eerste vrouw zijn succes te danken en aan zijn succes zijn tweede vrouw. Hij lijdt aan kuikentjeskoorts en ruilt zijn echtgenote in de ‘midlife-crisis’ in tegen een jonge blom om daarmee een illusie van jeugd en verandering te scheppen. En ook die ontwikkeling draagt bij aan goedkope arbeidskrachten. De gescheiden ‘ongeschoolde’ vrouw mag blij zijn dat ze werk heeft, niet van de onderstand hoeft te leven en zal niet al te hoge eisen stellen. Dat is gunstig voor de werkgevers en dus voor de economische ontwikkeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *